Assessment Centre

01.

Despre program

In ce consta un centru de evaluare angajati?

Un Assessment Centre (Centru de Evaluare) reprezinta o etapa esentiala de selectie si evaluare a personalului. Orice companie isi doreste in componenta sa cea mai buna echipa, iar acest lucru se poate realiza prin doua metode: fie prin motivarea angajatilor de a se dezvolta in aceasta directie, fie prin a angaja persoane din afara companiei. In ambele situatii, un Assessment Centre este unul dintre cele mai bune instrumente pentru a analiza abilitatea angajatilor/candidatilor de a face fata cerintelor jobului pentru care concureaza sau urmeaza sa fie promovati.

Resursa umana reprezinta cel mai mare atu al unei companii. Astfel, in prezent, pe langa abilitatile tehnice necesare, capacitatea personalului de a se adapta la un mediu in permanenta schimbare este esentiala pentru a face fata provocarilor zilnice.

Un Assessment Centre este folosit in procesul de recrutare, ca instrument de evaluare a abilitatilor, comportamentului si a trasaturilor de personalitate ale candidatilor. De asemenea, centrul de evaluare a angajatilor poate fi utilizat pentru a estima potentialul de management al celor propusi pentru promovare sau pentru a identifica nevoile de training ale personalului existent.

Acest proces se desfasoara in conditii standardizate si ii plaseaza pe candidati intr-o serie de exercitii de grup si individuale, care simuleaza conditiile unui loc de munca – teste psihologice, jocuri de rol, simularea unor situatii reale, dezbateri, activitati de comunicare interpersonala si multe altele. In cadrul exercitiilor, evaluatorii analizeaza comportamentul candidatilor, care poate servi apoi drept baza pentru predictii realistice ale potentialului acestora.

Consultantii Brightway® iti ofera sprijin pentru a recruta in echipa ta oameni nu doar buni, ci extraordinari.

Cui se adreseaza un centru de evaluare personal?

Programul se adreseaza organizatiilor care doresc sa aduca in echipa lor oameni noi sau sa ii promoveze pe cei deja existenti, printr-o evaluare completa a competentelor.

Rezultate

02.

Testimoniale

03.

Rezultate

Participanti
 

Responsabilitati clare. Un centru de evaluare reprezinta o componenta de autocunoastere si dezvoltare personala.

Decizii rapide. Selectand oamenii potriviti, deciziile cu privire organizatie vor fi mai usor de luat.

Diminuarea stresului si a efortului in comunicare. Oamenii potriviti pentru postul pe care il ocupa te vor ajuta sa atingi obiectivele cu mai putine resurse alaturi de echipa ta.

Comportament si personalitate. Un Centru de Evaluare reprezinta o componenta de autocunoastere si dezvoltare personala. 

✓ Motivatii corespunzatoare. Un Assessment Centre dezvaluie motivatiile pentru fiecare tip de rol si senioritate.

Organizatie
 

Eficientizarea sistemului de recrutare. Vei implementa un sistem de recrutare clar si eficient, care va creste rata candidatilor potriviti pentru cerintele job-ului. 

✓ Rata de succes crescuta. Un Assessment Centre are o rata de succes mult mai mare (65%) de selectie a personalului potrivit, spre deosebire de interviul clasic (19%). 

✓ Reducerea timpului de inductie. Prin alegerea candidatului potrivit, vei scurta timpul in care acesta devine productiv pentru companie. 

✓ Dezvoltarea angajatilor. Rezultatele centrelor de evaluare pot fi valorificate in scopul dezvoltarii unui plan de dezvoltare personalizat pentru fiecare angajat.

✓ Imbunatatirea ratei de retentie. Cunoasterea motivatiilor inca din procesul de recrutare si respectarea acestora va genera o retentie crescuta a oamenilor in companie. 

Facebook LinkedIn Instagram Twitter
Brightway.ro
Programe de dezvoltare organizațională și soluții inovatoare care te ajută să câștigi timp, bani și înțelepciune.
Strada Popa Nan, nr. 171, Bucuresti
0745 755 484
BUCURESTI
030584
ROMANIA
mihai.arghire@brightway.ro
  1. Assessment Centre