20 September 2012

Patty Maes si colaboratorul sau Pranav Mistri, cercetatori din cadrul laboratorului MIT (Massachusetts Institute of Technology), au abordat problematica interactiunii cu lumea din jurul nostru prin prisma imensei cantitati de informatie la care avem acces. Mai exact, cei doi au creat un dispozitiv uimitor care, chiar in momentul interactiunii cu un obiect sau cu o persoana, furnizeaza date despre acestea din resursele pe care le identifica pe internet. De exemplu, daca suntem intr-o librarie si avem in mana o carte despre care nu stim prea multe, in loc sa deschidem smartphone-ul pentru a cauta detalii relevante, aplicatia recunoaste copera cartii si furnizeaza automat recenzii, comentarii despre carte, cotarea primita in cadrul bibliotecilor on-line si orice alte informatii de care avem nevoie.


(apasand butonul “play” veti putea selecta subtitrare in limba romana)

Utilitatea acestei noi inventii este dovedita si in viata zilnica; aflandu-ne la supermarket in fata raionului cu cereale, vom putea identifica doar in cateva momente ce sortiment este mai sanatos sau care este marca ce contine cele mai putine calorii etc.

In plus, dispozitivul are si rolul unui mini-computer in memoria caruia putem stoca fotografii sau documente, fara sa avem nevoie de un ecran in preajma, asa cum ne-am obisnuit pana acum. Totul poate fi proiectat pe un perete alb, pe o foaie de hartie, pe orice suprafata plata sau daca este cazul, chiar in palma!

Mai mult, inventia lui Pranav Mistri este si accesibila din punct de vedere financiar – costa aproximativ 350 $ – ceea ce promite ca, in urma perfectionarii, aplicatia sa poata fi utilizata la scara larga. Chiar daca dispozitivul poarta numele de Al Saselea Simt, el va putea fi folosit si pe post de “al cincilea simt” in cazul persoanelor cu deficiente senzoriale.

Va invit sa urmariti cu interes filmuletul de mai jos si sa va delectati imaginandu-va cum va arata lumea peste 50 de ani…


(apasand butonul “play” veti putea selecta subtitrare in limba romana)

Descopera inspiratia de care ai nevoie pentru a-ti imbunatati strategiile de marketing participand la Brighmove – Marketing si strategie.

Autor: Diana Arghire – Psiholog si Trainer Brightway

Tagged , , |

Comments are closed.