Ce te motiveaza la locul de munca? Un singur raspuns e gresit!

Ce te motiveaza la locul de munca? Un singur raspuns e gresit!

In peisajul profesional, in general, si corporatist, in particular, intrebarea "Ce te motiveaza la locul de munca?" ocupa un loc special, fiind de multe ori asociata cu mai celebra "Unde te vezi peste 5 ani?". Ambele interogari au un puternic caracter retoric si de autoevaluare, fiind adresate catre sine, insa fac parte si din arsenalul conducatorilor de interviuri de job, fie ca vorbim despre manageri sau angajati in HR. Tocmai de aceea, am decis sa-i dedicam un articol de blog, in care sa o "disecam" si sa aflam care este singurul raspuns gresit pe care il poti da.

Intrebarea "Ce te motiveaza la locul de munca?", adresata catre sine

In primul rand, trebuie precizat ca, daca ajungi sa te intrebi acest lucru, inseamna ca undeva exista o problema, din punct de vedere profesional. Fie esti nemultumit, la finalul unei zile grele de munca, fie ai avut un conflict cu un coleg sau chiar cu managerul si iti reevaluezi optiunile, fie pur si simplu ti-ai pierdut motivatia care te caracteriza in urma cu cativa ani, cand erai mai tanar, iar actuala ta activitate - mai "proaspata" si mai interesanta.

Bineinteles, raspunsurile pot fi multiple si depind atat de fiecare persoana in parte, cat si de moment (context): salariul, posibilitatile de avansare, deplasarile, beneficiile extra etc.

Intrebarea "Ce te motiveaza la locul de munca?", adresata la interviu

In momentul in care aceasta intrebare iti este adresata in cadrul unui interviu de angajare, persoana din fata ta nu este interesata atat de raspuns, cat mai ales de... motivatia din spatele lui. Cu alte cuvinte, este o foarte buna ocazie de a-ti dovedi atuurile care tin de perseverenta, spiritul de echipa si dorinta de a fi intotdeauna cea mai buna versiune a ta.

Astfel, raspunsurile pot viza: posibilitatile de avansare (dovedesti ca esti ambitios si tintesti sus), integrarea in echipa (arati ca nu esti un "lup singuratic", ci un coleg in adevaratul sens al termenului) etc.

Singurul raspuns gresit la intrebarea "Ce te motiveaza la locul de munca?"

In ceea ce priveste raspunsurile gresite, din punctul nostru de vedere exista unul singur: "Nimic nu ma mai motiveaza la locul de munca". Plafonarea profesionala reprezinta un pericol real, nu doar pentru randamentul propriu-zis la job, ci si pentru starea generala de spirit a angajatului. Practic, lipsa unor stimuli se poate traduce prin inertie si indolenta, care predispun la greseli.

Din fericire, insa, exista solutii, iar una dintre cele mai eficiente dintre ele este reprezentata de training-ul nostru "Momentul de Motivare"! Pentru a transforma o perioada dificila intr-un context de crestere si dezvoltare a unor abilitati cheie, este nevoie de un impuls precum cursul nostru, care va genera energia si motivatia interna necesara pentru tine sau echipa ta!

Participantii vor afla cum sa-si constientizeze reactiile psihologice, sa capete mai multa incredere in sine si o gandire critica, in timp ce organizatiile vor beneficia prin cresterea sinergiei, orientarea catre rezultate si solutii, dar si prin descoperirea celor mai bune metode de adaptare la schimbare. Te/va asteptam!

Articole similare

Taibi Kahler, fondatorul PCM®

Află povestea Dr. Taibi Kahler într-un articol bine ducumentat și descoperă cum a ajuns să creeze metodologia PCM® și să colaboreze cu NASA.

Afla mai multe
Cultura chinezească, cultura englezească.... cultura organizațională

Cultura organizațională are la bază valorile oamenilor, totalizează acele lucruri despre care poți spune "la noi așa se face". Află cum poate să te ajute să obții performanță!

Afla mai multe
Vânzătorul ascuns și vânzarea inspirațională

Până nu demult vânzarea era un proces foarte bine articulat, în care funcția de agent de vânzări era destul de controversată. Cum stau lucrurile în ziua de azi? 

Afla mai multe
Facebook LinkedIn Instagram Twitter
Brightway.ro
Programe de dezvoltare organizațională și soluții inovatoare care te ajută să câștigi timp, bani și înțelepciune.
Strada Popa Nan, nr. 171, Bucuresti
0745 755 484
BUCURESTI
030584
ROMANIA
mihai.arghire@brightway.ro
  1. Ce te motiveaza la locul de munca? Un singur raspuns e gresit!