Model demisie cu preaviz - iata cum sa faci totul ca la carte! ✔️

Model demisie cu preaviz - iata cum sa faci totul ca la carte! ✔️

Fiecare dintre noi isi imagineaza un anumit traseu profesional, iar, in functie de aspiratiile, pretentiile si ambitia noastra, acesta poate fi creionat drept liniar, in trepte sau fulminant, referindu-ne aici la evolutia pe scara ierarhica. In trecut, multi se imaginau petrecand zeci de ani, poate chiar intreaga cariera, in aceeasi companie, insa realitatea din campul muncii de astazi ne indeamna, mai degraba, catre o abordare bazata pe schimbari de job-uri, odata la cativa ani. Indiferent de situatie, insa, este nevoie sa actionam cu tact, lasand loc de "buna ziua" in orice context, iar cuvantul de ordine, intr-o astfel de imprejurare, trebuie sa fie moderatia.

Oportunitatea unui salt in cariera reprezinta unul dintre cele mai fericite evenimente din viata oricui, bineinteles, pe langa cele de familie (casatoria, nasterea copiilor etc.). Totusi, nu trebuie sa ne lasam cuprinsi de entuziasmul unui salariu mai mare si al unei sanse noi, pana cand nu rezolvam toate problemele la actualul loc de munca. Mai precis, ne referim la plecarea in conditii amiabile, intrucat nu se stie niciodata cand ne vom reintalni, in parcursul nostru profesional, cu unii dintre actualii (sau, mai degraba, fostii) colegi, manageri etc. Desi nu este de condamnat daca vrem sa urgentam lucrurile, trebuie sa luam in calcul posibilitatea unei perioade de preaviz.

Tocmai de aceea, iti prezentam in continuare un model de demisie cu preaviz. Aceasta este rezolvarea standard intr-o astfel de situatie, desi exista si varianta unui acord al partilor (daca exista intelegere din partea angajatorilor pe care doresti sa ii parasesti), respectiv a unei demisii fara preaviz (insa numai in situatia in care nu au fost respectate anumite obligatii din contractul individual de munca). Ultimele doua sunt mai degraba cazuri particulare, prin urmare ne vom concentra pe cea dintai optiune. Iata, mai jos, care este textul pe care trebuie sa il redactezi, bineinteles, dupa ce instiintezi verbal conducerea de sansa care ti se ofera si de decizia ta.

Model demisie cu preaviz

Subsemnatul (-a) ..., identificat(a) prin CNP ..., angajat(a) al/a ..., avand functia/meseria de ..., va rog sa luati act de demisia mea, urmand sa incetez activitatea la data de .... Perioada de timp dintre prezenta notificare si data incetarii activitatii reprezinta preavizul de ... zile lucratoare/calendaristice prevazut in contractul individual de munca. In cazul in care doriti sa renuntati partial sau total la preaviz, va rog sa-mi comunicati.

Demisia cu preaviz trebuie insotita de numarul de inregistrare (in partea superioara), respectiv data si semnatura (sub blocul de text).

Ce urmeaza? Cea mai buna varianta profesionala a ta!

In mod logic, un pas inainte in cariera reprezinta oportunitatea de a te perfectiona din punct de vedere profesional. De cele mai multe ori, acest lucru nu vine de la sine, ci trebuie inlesnit prin intermediul unor cursuri sau training-uri specializate, precum cele oferite de catre noi, la Brightway®. Iata, in continuare, numai cateva exemple in acest sens, in functie de situatia punctuala in care te-ai putea regasi dupa momentul schimbarii jobului:

- Cursuri de management, in cazul in care vei ocupa in premiera o functie de conducere;

- Cursuri de vanzari, in cadrul carora vei deprinde "arta" negocierii si persuasiunii;

- Training Microsoft Office, pentru a deveni expert intr-unele dintre cele mai utilizate programe din lume;

- Custom training, de perfectionare in diferite domenii de activitate;

- Cursuri de dezvoltare personala (spre exemplu Public speaking, Managementul stresului sau Time management, in functie de specificul noului tau post).

Articole similare

Taibi Kahler, fondatorul PCM®

Află povestea Dr. Taibi Kahler într-un articol bine ducumentat și descoperă cum a ajuns să creeze metodologia PCM® și să colaboreze cu NASA.

Afla mai multe
Cultura chinezească, cultura englezească.... cultura organizațională

Cultura organizațională are la bază valorile oamenilor, totalizează acele lucruri despre care poți spune "la noi așa se face". Află cum poate să te ajute să obții performanță!

Afla mai multe
Vânzătorul ascuns și vânzarea inspirațională

Până nu demult vânzarea era un proces foarte bine articulat, în care funcția de agent de vânzări era destul de controversată. Cum stau lucrurile în ziua de azi? 

Afla mai multe
Facebook LinkedIn Instagram Twitter
Brightway.ro
Programe de dezvoltare organizațională și soluții inovatoare care te ajută să câștigi timp, bani și înțelepciune.
Strada Popa Nan, nr. 171, Bucuresti
0745 755 484
BUCURESTI
030584
ROMANIA
mihai.arghire@brightway.ro
  1. Model demisie cu preaviz - iata cum sa faci totul ca la carte! ✔️