Vasilica Ionita - Business Partner

 

diana-basoc-senior-trainer

Vasi Ionita are o experienta profesionala de 20 de ani in domeniul financiar si managementul resurselor umane, arii pe care le-a aprofundat de-a lungul carierei in diverse industrii (IT, Big4, e-commerce, productia mobilei). Cu o specializare initiala in gestiunea afacerilor la ASE si o diploma de master DESS la Institut d’Administration des Entreprises (Orleans, Franta) in control de gestiune si management financiar, Vasi a ajuns sa conduca echipe de pana la 200 de angajati, gestionand portofolii cu rulaje lunare de miliarde de dolari.

Motorul motivational si filozofia de business care stau la temelia proiectelor sale profesionale au in centrul lor OAMENII si dorinta de a maximiza potentialul lor de performanta si dezvoltare in cadrul organizatiilor.

Atrasa in egala masura de dimensiunea strategica a zonelor de business, Vasi s-a implicat intr-o multitudine de proiecte profesionale cu impact global, atat in calitatea sa de expert sau coordonator, dar si cea de sponsor executiv. Vasi a indrumat nenumarate echipe in proiecte operationale de optimizare si eficientizare, dar si in proiecte de dezvoltare profesionala si managementul carierei (identificarea, evaluarea si cresterea talentelor, programe de coaching / mentoring, planuri de succesiune etc). Performantele inalte atinse de echipele conduse au atras aprecierea sincera a managementului superior si au influentat intr-un mod pozitiv deciziile strategice de investitii si impartire geografica a activitatilor.

In paralel cu responsabilitatile operationale, Vasi a recrutat un numar mare de profesionisti talentati si cu potential care ulterior au evoluat in pozitii superioare de expertiza sau management si care s-au bucurat de o cariera de succes sub indrumarea ei atenta. Accentul pus de Vasi pe etica profesionala, performanta de top si mediul organizational propice dezvoltarii au condus la o rata de retentie a angajatilor cu mult peste media din piata si la o rata de atritie zero la nivel de management timp de 10 ani.

Vasi crede cu tarie in puterea generata de coaching si mentoring in dezvoltarea personala si investeste multa energie in astfel de activitati menite sa apropie oamenii si sa-i faca mai buni. Vasi petrece timpul liber in compania placuta a familiei si a prietenilor, in gradina de legume si flori, calatoreste mult, joaca boardgames si ii rasfata pe cei dragi cu retete dulci.