1. Introducere

Brightway (SC Inspire Business Solutions SRL) este o companie de training, recrutare si consultanta in afaceri care ofera organizatiilor programe de dezvoltare personala si crestere a performantei. Organizam cursuri foarte practice care se desfasoara sub forma unor simulari interactive, in care participantii creeaza strategii de rezolvare a problemelor cu care se confrunta zilnic la locul de munca.

Aceasta nota de informare vizeaza activitatile de prelucrare a datelor cu caracter personal efectuate de compania SC Inspire Business Solutions SRL.

Nota de informare cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal se aplica tuturor prelucrarilor de date cu caracter personal pe care le desfasuram, precum si tuturor interactiunilor cu website-ul nostru gazduit pe domeniul www.brightway.ro.

  1. Denumirea operatorului de date si a proprietarului website-ului

SC Inspire Business Solutions SRL este operator de date cu caracter personal si proprietara a website-ului www.brightway.ro

  1. Activitatea noastra

Noi, la SC Inspire Business Solutions SRL, depunem toate eforturile pentru a oferi clientilor si partenerilor nostri servicii de recrutare si selectie, plasare forta de munca sau alte activitati de resurse umane specifice, instruire profesionala, consultanta si organizare de evenimente.

In completarea serviciilor noastre si in scopul dezvoltarii relatiilor de afaceri existente sau a unor relatii viitoare, sustinem si contribuim la o mai buna intelegere a cadrului legal si depunem eforturi continue sa va informam cu privire la aspecte economice, cursuri si traininguri organizate de noi ce sunt relevante pentru dumneavoastra si afacerea dumneavoastra. In acest sens, organizam evenimente pentru clienti, contacte si parteneri si producem alerte, informari, newslettere, analize si alte materiale informative, atat cu privire la domeniile noastre de expertiza si interes cat si cu privire la activitatea noastra (denumite impreuna „Serviciul de Informare”.

  1. Datele personale pe care le prelucram

Colectarea datelor dumneavoastra personale este limitata strict la ceea ce este necesar pentru a va furniza o experienta de cea mai inalta calitate cu privire la serviciile noastre si cu privire la utilizarea website-ului nostru.

Datele personale pe care le prelucram pot include:

  1. date de baza pentru identificare precum nume, prenume, functie pentru realizarea materialelor personalizate la traininguri si inregistrarea participarii la anumite evenimente
  2. date de contact, precum adresa fizica de serviciu sau, dupa caz, personala, adresa de email, numar de telefon;
  3. cont bancar si alte informatii financiare care ne permit desfasurarea relatiei contractuale de orice fel, atunci cand exista;
  4. in exercitarea activitatilor de recrutare, selectie sau alte activitati specifice de resurse umane, colectam, selectam si analizam date cu caracter personal de tipul: nume, prenume, data nasterii, varsta, adresa de domiciliu, adresa e-mail, telefon, precum si orice alte informatii cuprinse in documentele de aplicatie furnizate direct pe site-ul nostru, prin e-mail sau fizic la sediul Brightway. Va rugam sa vedeti sectiunea dedicata de mai jos „Informatii referitoare la procesul de recrutare” pentru mai multe detalii cu privire la procesul de recrutare.
  1. Cum colectam datele personale

Colectam doar acele date personale pe care ni le furnizati in mod voluntar (in format fizic sau electronic), precum si informatii disponibile din surse publice:

– cu ocazia interactiunilor client-consultant Brightway, desfasurate in baza unui contract de colaborare sau in discutiile preliminare, in negocierea si pregatirea unui astfel de contract;

– prin intermediul website-ului nostru, cu ocazia inregistrarii la unul din evenimentele/trainingurile organizate de compania noastra

– atunci cand ne contactati prin e-mail, daca va exprimati interesul cu privire la serviciile noastre sau daca va manifestati interesul de a fi angajat sau contractat de societatea noastra sau de a colabora cu aceasta, si

– in contextul unei intalniri la un eveniment de afaceri (de exemplu, prin schimbul de carti de vizita).

  1. Temeiuri legale si scopurile prelucrarii

Deoarece sunteti indreptatit sa stiti scopul in care prelucram datele dumneavoastra personale, va vom informa inainte de a prelucra datele dumneavoastra personale in alt scop decat cel pentru care ne-ati incredintat datele dumneavoastra personale.

Desfasurarea relatiei contractuale cu clientii

In baza contractului incheiat cu dumneavoastra, in calitate de client al SC Inspire Business Solutions SRL, vom prelucra toate datele personale pe care ni le puneti la dispozitie, precum si orice alte date care ne sunt necesare pentru exercitarea profesiei si prestarea serviciului, in conformitate cu prevederile contractuale.

Comunicari profesionale

Daca ne sunteti client sau daca ne-ati contactat in scop profesional, prelucram datele dumneavoastra personale pe baza interesului legitim de a va transmite comunicari specifice Serviciului de Informare (Newsletter sau Cont membru) care sunt de interes pentru dumneavoastra si afacerea dumneavoastra, inclusiv invitatii la evenimentele noastre.

Atunci cand va abonati la Serviciul de Informare (Newsletter sau Cont membru) direct prin intermediul website-ului sau printr-o alta forma de solicitare directa, va vom solicita consimtamantul cu privire la prelucrarea datelor personale pentru a putea furniza acele servicii la care ati solicitat abonarea.

Recrutare

Colectam informatii necesare in procesul de recrutare, pentru a putea evalua daca sunteti potrivit pentru pozitia in cauza si in scopurile prezentate mai jos in sectiunea dedicata „Informatii referitoare la procesul de recrutare”.

De asemenea, vom pastra evidenta persoanelor care au participat la procesele de evaluare si a motivelor pentru care nu li s-a adresat o oferta sau pentru care oferta a fost refuzata, pe baza interesului nostru legitim, in scopul eficientizarii procesului de recrutare.

  1. Informatii referitoare la procesul de recrutare

Puteti aplica atat pentru o pozitie in cadrul SC Inspire Business Solutions SRL cat si pentru pozitiile disponibile in cadrul companiilor partenere prin intermediul procesului de recrutare si selectie de personal, prin utilizarea sectiunii dedicate a website-ului nostru, prin e-mail sau prin transmiterea sau depunerea in format fizic la sediul nostru a aplicatiei dumneavoastra.

Atunci cand aplicati prin utilizarea sectiunii dedicate a website-ului, va vom solicita numele complet, adresa de e-mail, numarul de telefon si adresa de corespondenta, precum si un CV si/sau o scrisoare de intentie al caror format si continut sunt lasate la latitudinea dumneavoastra.

Vom folosi datele dumneavoastra personale referitoare la procesul de recrutare pentru:

– a evalua daca sunteti potrivit pentru una dintre pozitiile disponibile in acel moment;,

– a va contacta cu privire la aplicatia dumneavoastra,

– a administra procesul de recrutare,

– a va contacta cu privire la posturile care devin disponibile ulterior si pentru care consideram ca aveti profilul profesional potrivit;

– a avea evidenta unor eventuale procese anterioare de recrutare ale noastre la care ati participat si a motivelor pentru care nu vi s-a adresat o oferta sau pentru care oferta a fost refuzata.

  1. Durata de stocare

Daca ati optat sa primiti comunicari aferente Serviciului de Informare, vom stoca datele dumneavoastra pentru a va furniza acest serviciu timp de maximum 2 ani de la ultima dumneavoastra interactiune cu comunicarile transmise. Apoi, dupa trecerea acestei perioade, va vom solicita din nou consimtamantul pentru ca dumneavoastra sa puteti beneficia in continuare de Serviciul de Informare (Newsletter sau Cont membru).

Orice candidat la pozitiile libere care aplica pe site-ul www.brightway.ro va fi contactat in maximum 30 de zile lucratoare, iar orice mesaj adesat consultantilor SC Inspire Business Solutions SRL va primi un raspuns in maximum 72 de ore de la trimiterea acestuia.

Daca in orice moment decideti ca nu mai doriti sa beneficiati de Serviciul de Informare (Newsletter sau Cont membru) si va retrageti consimtamantul, noi vom respecta decizia dumneavoastra si nu vom mai prelucra datele dumneavoastra personale in acest scop.

Datele personale colectate in procesul de recrutare si utilizate cu scopul tinerii evidentei proceselor anterioare de recrutare sunt stocate pe o perioada de 24 luni de la momentul la care ati aplicat la SC Inspire Business Solutions SRL.

Vom sterge datele dumneavoastra personale atunci cand acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile in care au fost colectate sau atunci cand va retrageti consimtamantul (daca prelucrarea datelor dumneavoastra se intemeiaza pe consimtamant), cu exceptia cazurilor in care prelucrarea datelor dumneavoastra personale este necesara in temeiul unor dispozitii legale sau daca suntem altfel indreptatiti sa continuam prelucrarea. De asemenea, vom retine datele dumneavoastra personale pentru o perioada de timp suplimentara, in cazul in care stergerea imediata a acestora ar necesita suprascrierea sistemelor noastre de back-up si recuperare in caz de dezastru.

  1. Persoane terte

Ca regula, nu divulgam sau transferam datele dumneavoastra personale catre terti. Cu toate acestea, in cazurile in care divulgarea sau transferul este necesar sau daca suntem obligati prin lege, va vom informa in cel mai scurt timp posibil cu privire la acest transfer, cu exceptia cazului in care legea aplicabila, inclusiv regulile care guverneaza obligatia de mentinere a secretului profesional, ne impiedica sa facem o astfel de informare.

In cazul in care vom divulga sau transfera datele dumneavoastra personale catre terti, vom face acest lucru in conformitate cu legile aplicabile si vom adopta masurile necesare pentru a asigura integritatea si protectia acestora.

Pentru prelucrarea datelor personale putem folosi persoane imputernicite, de exemplu, furnizori de solutii IT necesare administrarii afacerilor, inclusiv solutii de contabilitate financiara, furnizori de solutii de management al contactelor sau organizatori de conferinte. Cu toti imputernicitii vom incheia conventii de prelucrare a datelor personale cu clauze corespunzatoare care sa asigure ca imputernicitii isi asuma obligatii de prelucrare a datelor personale (inclusiv de stergere a acestora) in deplina conformitate cu legile aplicabile si care ofera un nivel adecvat de protectie a datelor dumneavoastra personale.

  1. Securitatea datelor personale

Datele personale sunt securizate impotriva amenintarilor si ne asiguram ca sunt protejate prin masuri de securitate si infrastructura IT corespunzatoare. Mai mult, avem implementate masuri interne care ne permit sa descoperim, sa notificam si sa documentam incalcari ale securitatii datelor personale in cel mai scurt timp posibil.

Daca descoperim o incalcare a securitatii datelor dumneavoastra personale care prezinta un risc pentru drepturile si libertatile dumneavoastra, vom notifica Autoritatea Nationala de Supraveghere privind Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal. Veti fi informat cu privire la incalcarea securitatii datelor dumneavoastra personale daca aceasta conduce la un risc ridicat cu privire la drepturile si libertatile dumneavoastra.

  1. Drepturile dumneavoastra cu privire la prelucrarea datelor personale

Aveti urmatoarele drepturi cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastra personale:

  1. Dreptul de acces la datele personale.
  2. Dreptul de a obtine rectificarea datelor personale inexacte.
  3. Dreptul de a obtine restrictionarea prelucrarii datelor personale. Acest drept va este disponibil atunci cand:
  4. – contestati acuratetea datelor dumneavoastra personale pe care le prelucram;

    – prelucrarea datelor personale este ilegala,

    – nu avem nevoie de datele dumneavoastra personale pentru scopul prelucrarii, insa dumneavoastra solicitati pastrarea lor pentru stabilirea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta

    – va opuneti prelucrarii datelor dumneavoastra personale, pentru perioada de timp cat verificam existenta interesului nostru legitim in prelucrarea datelor dumneavoastra.

Daca aveti orice intrebari cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastra personale sau daca doriti sa ne adresati vreo solicitare, precum si sa va exercitati oricare din drepturile cu privire la prelucrarea datelor personale, va rugam sa ne contactati la:

– adresa de e-mail: luciana.stan@brightway.ro

– telefon: +40743 086 008

– sediu: Str. Popa Nan, nr. 171, Bucuresti, Romania.

Vom analiza fiecare solicitare si va vom comunica actiunile intreprinse in acest sens in cel mai scurt timp posibil, dar nu mai tarziu de o luna de la momentul inregistrarii solicitarii dumneavoastra. In cazul in care avem nevoie de mai multe informatii din partea dumneavoastra sau avem dificultati in rezolvarea cererii dumneavoastra, va vom informa fara intarziere cu privire la faptul ca avem nevoie de timp suplimentar pentru a analiza in mod corespunzator cererea dumneavoastra.

In cazul in care considerati ca nu am solutionat toate cererile dumneavoastra sau sunteti nemultumiti de raspunsurile noastre, puteti formula o plangere catre Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal. De asemenea, va puteti adresa si instantelor de judecata.

  1. Modificari ale Notei de informare

Daca ne decidem sa modificam prezenta nota de informare, vom publica o noua versiunea aici, care o va inlocui pe aceasta.

Va multumim ca ne-ati incredintat datele dumneavoastra personale si ca ne-ati acordat timpul necesar pentru a citi nota noastra de informare cu privire la prelucrarea datelor personale. Va rugam nu ezitati sa ne contactati, daca aveti orice alte nelamuriri cu privire la datele dumneavoastra personale si modul in care le prelucram.