Cele mai inspirate citate despre munca dupa care sa te ghidezi!

Cele mai inspirate citate despre munca dupa care sa te ghidezi!

Cele mai inspirate citate despre munca dupa care sa te ghidezi!

"Calitate inseamna sa muncesti bine atunci cand nimeni nu te supravegheaza". Am decis sa incepem articolul cu citate despre munca prin aceasta fraza rostita de Henry Ford, unul dintre primii antreprenori in adevaratul sens al cuvantului si printre fondatorii industriei americane de automobile.

Din punctul nostru de vedere, propozitia de mai sus sintetizeaza perfect mentalitatea care garanteaza succesul profesional, in conditiile in care foarte multi angajati, inclusiv din middle management, par mai interesati de imaginea pe care si-o creeaza si de activitatea celorlalti colegi ai lor. In schimb, calea de urmat este sa te asiguri ca te achiti intotdeauna de sarcini, indiferent de conditii, si sa te increzi in meritocratie, care isi va face simtite "efectele" mai devreme sau mai tarziu.

"Munca in echipa este cea care ii face pe oamenii obisnuiti capabili de rezultate neobisnuite". Celebra antrenoare americana de baschet feminin Pat Summitt a rostit aceasta fraza ca o incununare a carierei sale fabuloase, in care a obtinut peste 1.000 de victorii (cele mai multe din istorie, la acel moment). Intr-adevar, atat in sporturile de echipa, cat si in orice departament sau companie, succesul este asigurat doar atunci cand intregul se dovedeste mai valoros decat suma partilor sale. La Brightway®️, avem numeroase training-uri care pun accent pe aceasta realitate, iar teambuilding-urile pe care le organizam sunt printre cele mai apreciate de pe piata.

"Oportunitatea e pierduta de majoritatea oamenilor pentru ca e imbracata in salopeta si arata ca munca". Intr-adevar, acest citat al lui Thomas Edison, inventatorul becului, printre altele, ne arata de ce unii oameni raman la acelasi nivel intreaga viata, in timp ce altii progreseaza intr-un ritm de neinteles (cel putin pentru cei din prima categorie). "Mirajul" castigului facil, peste noapte, este din pacate inca foarte prezent in Romania, insa calea sigura, atat pentru a te imbogati, cat si pentru a aprecia agoniseala si a nu o risipi la fel de repede, este sa simti ca depui efort, avand certitudinea ca acesta va fi apreciat si recompensat asa cum se cuvine.

"Rasplata unui lucru bine facut este, intotdeauna, o sarcina in plus". Stilul inconfundabil al lui Mark Twain este prezent si in acest citat despre munca, unul ironic, la prima vedere, insa care ascunde un adevar pe de-o parte cinic, insa pe de alta parte incontestabil.

Asadar, daca esti printre cei mai bine vazuti angajati din departament ori firma, CEO-ul, managerul sau superiorul tau direct iti va aloca in mod inevitabil noi si noi sarcini, avand garantia ca le vei duce la indeplinire repede si bine. Insa, daca vorbim despre un lider de buna credinta si cu o calitate umana remarcabila, cu siguranta acesta te va si rasplati pe masura, fie ca vorbim despre o remuneratie la nivelul tau sau posibilitati multiple de promovare.

In concluzie, care dintre citatele despre munca de mai sus este preferatul tau, pe care il aplici negresit de ani de zile si cu care nu ai dat niciodata gres? Poate, dupa lecturarea acestui articol, ai descoperit cateva noi, care iti vor schimba perspectiva si te vor ajuta sa obtii rezultatele dorite!

Articole similare

Taibi Kahler, fondatorul PCM®

Află povestea Dr. Taibi Kahler într-un articol bine ducumentat și descoperă cum a ajuns să creeze metodologia PCM® și să colaboreze cu NASA.

Afla mai multe
Cultura chinezească, cultura englezească.... cultura organizațională

Cultura organizațională are la bază valorile oamenilor, totalizează acele lucruri despre care poți spune "la noi așa se face". Află cum poate să te ajute să obții performanță!

Afla mai multe
Vânzătorul ascuns și vânzarea inspirațională

Până nu demult vânzarea era un proces foarte bine articulat, în care funcția de agent de vânzări era destul de controversată. Cum stau lucrurile în ziua de azi? 

Afla mai multe
Facebook LinkedIn Instagram Twitter
Brightway.ro
Programe de dezvoltare organizațională și soluții inovatoare care te ajută să câștigi timp, bani și înțelepciune.
Strada Popa Nan, nr. 171, Bucuresti
0745 755 484
BUCURESTI
030584
ROMANIA
mihai.arghire@brightway.ro
  1. Cele mai inspirate citate despre munca dupa care sa te ghidezi!