Organigrama unei firme: solutia eficienta pentru afacerea ta!

Organigrama unei firme: solutia eficienta pentru afacerea ta!

Organigrama unei firme: solutia eficienta pentru imbunatatirea performantei afacerii tale!

Ai investit ultimul strop de energie, speranta si finante in business-ul tau, dar, cu toate acestea, observi neputincios cum toate eforturile tale sunt in zadar si cum visul tau e la un pas sa se destrame? Nu te descuraja, ci apeleaza la specialistii potriviti, care sa te ajute sa canalizezi eficient resursele, pentru performante maxime si revitalizarea business-ului tau. Brightway iti pune la dispozitie cei mai buni specialisti in realizarea organigramei unei firme, astfel incat sa ai un succes neintarziat!

Ce este organigrama unei firme?

Organigrama unei firme este reprezentarea grafica detaliata a modului de functionare. Aceasta se bazeaza pe resursele de care dispune firma, cat si pe relatiile de subordonare pe verticala sau orizontala intre diferitele entitati care o compun (atat diverse compartimente, cat si posturi individuale).

Indiferent de domeniul de activitate al afacerii tale, stabilirea unei structuri organizatorice are o serie de avantaje in ceea ce priveste derularea activitatilor. Spre exemplu, realizarea organigramei firmei tale va evidentia:

  • modul in care se impart sarcinile, pe verticala si pe orizontala;
  • posturile si sarcinile fiecarui angajat;
  • responsabilitatile specifice fiecarui post;
  • canalele de comunicare implicate in desfasurarea optima a activitatii angajatilor.

Din acest motiv, pentru a realiza o organigrama eficienta, specialistii nostri, cu aproximativ 20 de ani de experienta, pot reprezenta solutia salvatoare pentru tine si businessul tau, caci fiecare firma are nevoie de o organizare ierarhica pentru a putea functiona si obtine randament maxim. Organigrama poate varia in functie de strategia fiecarei companii.

Tipuri de organigrama:

  • Organigrama verticala (ierarhica)

Acest tip de organigrama a unei firme este de tip piramidal, in care persoana aflata in varf (directorul general sau proprietarul afacerii) detine cel mai mare nivel de autoritate si are subordonati divizati in departamente. In cadrul acestui model, este integrata si organigrama tip evantai, in care, la fiecare functie de conducere sunt ”repartizate” cel mult doua compartimente.

  • Organigrama orizontala

Este un model cu o structura plata, laterala. Acest tip de organizare creeaza un sentiment de independenta printre colegii din companie. In cadrul acestei categorii exista si organigrama circulara, care situeaza in centru echipa de conducere, iar fiecarui segment ii corespund alte segmente ale cercului care reprezinta denumirea compartimentelor.

  • Organigrama matrice

Aceasta este un model hibrid, pozitionat intre cele doua numite mai sus. In cadrul acestui tip de organigrama nu se pune un accent atat de mare pe autoritate si respectarea unei ierarhii. Organigrama matrice se foloseste, mai ales, in companiile cu proiecte in care sunt implicati angajatii din toate departamentele.

Cine realizeaza organigrama unei firme?

De regula, aceasta este o sarcina ce revine managerului si directorului de resurse umane, impreuna cu managerii celorlalte departamente. Dupa intocmire, departamentul de resurse umane are sarcina de a prezenta documentul tuturor angajatilor si de a le explica modul in care acesta va fi aplicat.

Cu toate acestea, task-ul poate fi externalizat si poate fi realizat mult mai eficient cu ajutorul unor experti cu aproape 20 de ani de experienta in domeniu. Specialistii nostri te pot ajuta sa identifici modelul de organigrama potrivit tipului companiei tale. Acestia te vor ajuta sa iti organizezi firma in functie de specificul ei si de cultura pe care doresti sa o promovezi in interiorul companiei tale. Indiferent de modelul ales, important este ca atat managerii, cat si angajatii, sa isi cunoasca bine rolul si sarcinile pe care le au de indeplinit si sa faca totul pentru ca firma si afacerea sa evolueze, sa aiba clienti multumiti si sa fie profitabila.

In plus, specialistii Brightway gandesc, creeaza si pun in aplicare programe de dezvoltare personala si profesionala, care sa te ajute sa cresti profesionalismul si solidaritatea echipei. Traininguri, cursuri, simulari de business, team building-uri sau workshop-uri - acestea sunt doar cateva dintre celelalte solutii pe care specialistii nostri le vor pune in lucru pentru dezvoltarea afacerii tale.

Ofera un refresh business-ului tau si apeleaza cu incredere la serviciile noastre. Echipa ta are nevoie de sustinere pentru o dezvoltare complexa, astfel incat sa fie mereu pregatita pentru a face fata provocarilor de pe piata. Alege solutia optima pentru firma ta, cu programe integrate care stimuleaza si dau rezultate, mizand pe investitiile facute cu intelepciune.

Pentru o evaluare fidela a starii angajatilor tai, nu ezita sa le soliciti periodic efectuarea unui test burnout precum cel de AICI.

Articole similare

Taibi Kahler, fondatorul PCM®

Află povestea Dr. Taibi Kahler într-un articol bine ducumentat și descoperă cum a ajuns să creeze metodologia PCM® și să colaboreze cu NASA.

Afla mai multe
Cultura chinezească, cultura englezească.... cultura organizațională

Cultura organizațională are la bază valorile oamenilor, totalizează acele lucruri despre care poți spune "la noi așa se face". Află cum poate să te ajute să obții performanță!

Afla mai multe
Vânzătorul ascuns și vânzarea inspirațională

Până nu demult vânzarea era un proces foarte bine articulat, în care funcția de agent de vânzări era destul de controversată. Cum stau lucrurile în ziua de azi? 

Afla mai multe
Facebook LinkedIn Instagram Twitter
Brightway.ro
Programe de dezvoltare organizațională și soluții inovatoare care te ajută să câștigi timp, bani și înțelepciune.
Strada Popa Nan, nr. 171, Bucuresti
0745 755 484
BUCURESTI
030584
ROMANIA
mihai.arghire@brightway.ro
  1. Organigrama unei firme: solutia eficienta pentru afacerea ta!