Sales Management Academy

Sales Management Academy

Start: 7-8 septembrie
DESPRE TRAINING

În ce constă acest training?

Desfășurată în sistem Open, SMA are rolul de reuni multiple viziuni ale factorilor decizionali cu vastă experiență în vânzări. Cu această ocazie, fiecare participant dezvoltă elemente de gândire strategică pe termen lung care să poziționeze în mod optim întreg departamentul de vânzări în structura macro a companiei. Adițional, participanții vor avea un proces de conștientizare al rolului pe care îl ocupă în aplanarea conflictelor existente, în organizație și în prevenirea situațiilor emoționale tensionate.

Se derulează pe parcursul a 4 module, fiecare modul a câte 2 zile de training si exerciții aplicate personalizat:

Modulul I: 7-8 septembrie - Formarea și managementul echipei de vânzări folosind PCM.
Modulul II: 5-6 octombrie - Realizarea strategiei de vânzări și organizarea echipei.
Modulul III: 2-3 noiembrie - Motivarea echipei de vânzări și managementul performanței.
Modulul IV: 3-4 decembrie - Plan integrat de vânzare. Comunicarea către echipă.

Programul este unic și se adresează Managerilor de Vânzări care au epuizat toate etapele de asimilare a conceptelor noi în aria lor de expertiză și doresc să aprofundeze următorul nivel - cel de gândire strategică inter-departamentală.

BENEFICII

Ce obții în urma participării?

✓ Noțiuni de strategie financiară. Concepte cheie legate de profitabilitate și adaptarea deciziilor în funcție de toate elementele care pot influența indicatorii financiari.

✓ Business thinking know-how. Prin simulări de business și metode de învățare experiențială, participanții învață să ia decizii pe baza informațiilor financiare și operaționale, să lucreze cu bugete și să realizeze previziuni.

✓ Gestionarea stresului în organizație. Pornind de la concepte de comunicare și concretizând în lucrul cu studii de caz, paticipanții înțeleg utilitatea emoțiilor și a modului lor de manifestare în managementul diferitelor tipuri de stres în cadrul organizației.

✓ Proiecte integrative. Participanții au posibilitatea de a crea și prezenta la final propriile proiecte creionate pe parcursul academiei, în fața grupului de experți și a invitaților din intern.

✓ Schimb de experiență. Participanții își consolidează cunoștințele prin expunerea, compararea și validarea ideilor într-un grup de experți aflați la același nivel, în industrii diferite.

TESTIMONIALE
INVESTIȚIE ȘI ORGANIZARE

Trainer: Mihai Arghire

Având capacitatea de a surprinde esența problemelor, Mihai Arghire pune accent pe tehnicile care au aplicabilitate imediată în organizațiile participanților. Prin metode creative de lucru, transformă training-urile și programele de coaching pe care le implementează într-o adevărată provocare a depășirii barierelor personale ale participanților.

Mihai aduce un plus de valoare programelor susținute îmbinând istoricul și experiențele sale de business în pozițiile de angajat, manager de echipă, antreprenor și consultant cu o cunoaștere foarte bună a economiei locale. (vezi profilul complet la Mihai Arghire - Senior Trainer)

 

Trainer: Bogdan Secară

Bogdan Secară – Senior Trainer & Consultant, este medic de formație, iar cea mai mare parte a experienței sale profesionale – 18 ani – este în zona de business, în special în ramura farmaceutică a industriei și în consultanță. Din cei 18 ani de experiență, în peste 13 ani a condus echipe, atât la nivel regional, cât și național.

Abordarea foarte pragmatică a programelor de training pe care le implementează are la bază o experiență profesională foarte vastă pe care a obținut-o din contactul nemijlocit cu mediul de business în procesul de promovare și vânzare directă, precum și conducând echipe eterogene de până la 100 de oameni.

Valoarea adăugată experienței de management la nivel național o reprezintă activitatea sa în cadrul proiectelor la nivelul Europei de Est: coaching și mentoring pentru echipe de middle management, obținerea calificativului “Proficiency “ pentru GM și desemnarea ca parte a grupului internațional de High Potential al unei mari companii multinaționale.

Expertiza profesională este completată de certificarea în metodologia Hogan și de absolvirea cursurilor “Fundamentals in Systemic Coaching” – Alain Cardon. 

 

Investiție

Investiția este de 1600 EUR + TVA (400 EUR/modul). Persoanele fizice primesc discount valoarea TVA. Investiția se recuperează odată cu primele relații/procese de comunicare optimizate în urma cursului.  

** Taxa include: catering, pauze de cafea cu bufet cu patiserie, instrumentele și caietul de lucru și suportul trainerului între sesiuni.
 

Desfășurare

Trainingul se desfășoară pe 7-8 septembrie (modulul 1)/ 5-6 octombrie (modulul 2)/ 2-3 noiembrie  (modulul 3)/ 3-4 decembrie  (modulul 4), între orele 09:00-18:00, la Hanul cu Tei, Strada Lipscani, nr 63-65 București.

 

FORMULAR DE ÎNSCRIERE
Persoana fizica
Persoana juridica
Selecteaza numarul de persoane inscrise:
Declar că sunt de acord cu colectarea datelor mele cu caracter personal (conform GDPR) de către Brightway (Inspire Business Solutions SRL) în scopul utilizării acestora în procesul de înscriere și pentru buna desfășurare a activității.
Doresc să primesc noi informații privind evenimentele viitoare, ofertele disponibile și alte oportunități de dezvoltare personală și profesională.
ABONEAZĂ-TE ACUM LA
NEWSLETTER-UL NOSTRU
Rămâi conectat cu noi și primește noutățile care te interesează.
ABONEAZĂ-TE
Facebook LinkedIn Instagram Twitter
Brightway.ro
Programe de dezvoltare organizațională și soluții inovatoare care te ajută să câștigi timp, bani și înțelepciune.
Strada Popa Nan, nr. 171, Bucuresti
0745 755 484
BUCURESTI
030584
ROMANIA
mihai.arghire@brightway.ro
  1. Sales Management Academy - BUCUREȘTI (4 module)