Training Process Communication Model® (PCM)

01.

Despre training

In ce consta metodologia Process Communication Model?

PCM este o metodologie folosita pentru analiza personalitatii, creata de Taibi Kahler pe baza a peste 40 de ani de cercetare, modelul fiind validat de aproximativ 1 milion de profiluri completate. Metodologia PCM® foloseste instrumente practice, care pot fi utilizate in interactiunea cu o persoana, pentru a-i determina in timp real trasaturile de personalitate, nevoile psihologice, comportamentul sub stres si factorii motivationali care ii ghideaza alegerile.

Un training PCM te va ajuta sa raspunzi nevoii de conectare a oamenilor din momentul actual, iti va oferi tehnici de comunicare pentru a mentine ridicat nivelul de motivare al colegilor si instrumente pentru a fi persuasiv in relatia cu partenerii de business.

La baza metodologiei Process Communication Model stau 6 tipuri de personalitate pe care le avem cu totii, doar ca sunt "asezate" diferit in arhitectura de personalitate a fiecarei persoane si au intensitati diferite. Putem face o analogie cu un bloc de 6 etaje in care parterul sau baza personalitatii ne ofera cele mai puternice trasaturi, urmand apoi sa luam "liftul" pentru a comunica dintr-un "etaj" de personalitate superior. 

Acest model a fost utilizat de NASA in selectia astronautilor pentru misiunile spatiale timp de aproape 20 de ani, de politicieni celebri in campanii electorale (cel mai cunoscut fiind Bill Clinton) si de lideri din companii de top la nivel mondial.

Cui se adreseaza un curs de PCM®?

Trainingul Process Communication Model® se adreseaza oricarei persoane cu un nivel crescut de interes si curiozitate cu privire la psihologia umana si la modul in care oamenii comunica si/sau reactioneaza. Poate fi extrem de util in modularea interactiunii in procesul de vanzare, in comunicarea interdepartamentala, in leadership, recrutare, gestionarea stresului/conflictelor si aduce un beneficiu major pe plan personal.

Etapele programului Process Communication Model® (PCM)

Etapa 0 - Inscrierea si personalizarea trainingului

 • ✓ Daca te intereseaza metodologia pentru tine, consulta programul evenimentelor din sectiunea Calendar.
 • ✓ Daca vrei sa aplici cursul pentru echipa ta, contacteaza-ne si vom personaliza trainingul. Studiile de caz si exemplele vor fi adaptate domeniului tau de activitate.

Etapa 1 - Completarea chestionarului de personalitate (aproximativ 30 de minute)

 • ✓ Vei completa un chestionar online.
 • ✓ Vei primi un raport complex cu arhitectura de personalitate care te va ajuta sa te cunosti mai bine.

Etapa 2 - Training Process Communication Model si follow-up (3 sau 4 zile)

 • ✓ Vei analiza modurile in care metodologia PCM® te poate ajuta in contextul actual.
 • ✓ Vei invata tipurile de personalitate si perceptiile acestora prin analize cu exemple concrete. Iar aceasta este doar incalzirea! Specialistii Brightway vor face referire la mindset si relatii, la persuasiune, dar si la stilul de management pe care il preferi.
 • ✓ Vei aprofunda prin studii de caz fiecare tip de personalitate in parte: preferinte, puncte forte, nevoi psihologice, modul de a vorbi, comportamente sub stres, mediile in care lucreaza sau in care locuiesc.
 • ✓ Vei invata sa recunosti trasaturile de personalitate la oamenii din jurul tau.

Etapa 3 - Teme saptamanale de lucru (timp de 3 luni dupa trainingul PCM)

 • ✓ Pentru a putea implementa Process Communication Model, vei primi o tema saptamanala.
 • ✓ Tema va include un chestionar interactiv pentru recapitularea cunostintelor, doua personaje a caror profiluri va trebui sa le realizezi din interviurile de pe YouTube si un exercitiu pe care sa il pui in practica.
02.

Testimoniale

03.

Rezultatele unui curs PCM

Participanti
 

Constientizarea arhitecturii de personalitate. Analiza felului in care percepi realitatea, intelegerea comportamentelor si emotiilor.

Identificarea comportamentelor sub stres. Observarea “semnalelor de alarma” atunci cand “alunecam” in afara comunicarii constructive.

Cresterea productivitatii. Schimbarea comportamentelor distructive si identificarea punctelor forte de caracter pentru atingerea excelentei.

Imbunatatirea comunicarii. Metode de adaptare si transmitere a mesajului in functie de interlocutor. In urma unui training PCM, vei sti cum sa transmiti un mesaj pentru a inspira interlocutorul la actiune.

Optimizarea activitatilor cotidiene.  Identificarea activitatilor care genereaza energie si satisfactie personala impreuna cu un trainer certificat Process Communication Model®.

Imbunatatirea relatiilor. Explicatii pentru situatiile conflictuale trecute si generarea de solutii posibile.

Organizatie
 

Adaptarea la contextul actual. Comunicarea mesajelor astfel incat sa fie receptionate in contextul actual.

Recrutarea persoanelor potrivite. Aplicarea metodologiei PCM® pentru a recruta persoanele potrivite pentru postul respectiv.

Cresterea sinergiei. Utilizarea canalelor de comunicare specifice fiecarei persoane pentru a obtine performanta in echipa.

Cresterea nivelului de motivare. Adaptarea stilului de leadership si a strategiei de pastrare a oamenilor talentati, in functie de structura lor de personalitate.

Evitarea conflictelor. Identificarea si ameliorarea tensiunilor din echipa in cel mai scurt timp, aplicand tehnici din cursul Process Communication Model.

Imbunatatirea rezultatelor în negocieri. Antrenarea abilitatilor de persuasiune pentru a genera rezultate de business vizibile.

Facebook LinkedIn Instagram Twitter
Brightway.ro
Programe de dezvoltare organizațională și soluții inovatoare care te ajută să câștigi timp, bani și înțelepciune.
Strada Popa Nan, nr. 171, Bucuresti
0745 755 484
BUCURESTI
030584
ROMANIA
mihai.arghire@brightway.ro
 1. Training Process Communication Model® (PCM)